Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

FC IJsselmonde na 25 minuten klaar

5 februari 2023 15:45

De wedstrijd tegen DSVP was afgelopen zaterdag, waarbij men met 1-0 verloor. Of dat verdiend was, blijft een vraag. Op deze zaterdag namen de mannen van Olympia park wraak, hoewel Dave Koring het moest doen zonder 6 spelers die door werk, ziekte en een vakantie afwezig waren. Desondanks was het vertrouwen in de aanwezige spelers groot.

Na de verkiezing van de pupil van de week, die zijn moment van bekendheid beleefde, begon de wedstrijd om 15:10 uur. Bij de bezoekers mocht de bal rollen. In de tweede minuut was er een goede actie van Ilkay Ozcan, maar hij werd onderuit gehaald toen hij zich omdraaide. De scheidsrechter floot echter niet voor een overtreding, omdat hij met zijn rug naar het duel stond. Hij floot wel voor verzorging door de verzorger, omdat hij iets achter zich hoorde.

FC IJsselmonde kreeg de bal van DSVP en in de zesde minuut kwam er een scherpe counter van de bezoekers, waarbij de 0-1 eindstand tot grote ergernis van het FC IJsselmonde publiek leidde. Drie minuten later kreeg Ilkay Ozcan de kans op de gelijkmaker, maar helaas ging de bal naast.

DCVP maakte zich niet druk en wachtten op foutjes van FC IJsselmonde. Ze counterden flink en toen de verdediging van FC IJsselmonde niet goed stond, gebeurde het 0-2. Binnen het kwartier stond het ook 0-3 door nog een counter van de bezoekers. Het FC IJsselmonde publiek hoopte dat de spelers zouden inzien dat ze iets niet goed aanpakten, maar helaas zat dat er niet in die middag. Na 25 minuten stond het 0-4 door weer een goed uitgespeelde counter en de eerste bezoekers hadden genoeg gezien en verlieten sportpark Olympia.

Gelukkig bleef het in de 1e helft bij 0-4. DSVP kreeg nog 2 prima kansen en FC IJsselmonde schoot nog 3 keer vanafstand. Na 45 minuten was het tijd voor thee en ook even tijd om na te denken.

Na rust was het een vergelijkbaar beeld: FC IJsselmonde had de bal en DSVP loerde op een foutje. Op een paar missers na hadden ze het nu wel op orde. Zonder dat het echt kansen opleverde, was het FC IJsselmonde dat probeerde een gaatje te vinden in de verdediging van de bezoekers.

Het zat er deze middag er niet in voor FC IJsselmonde. De 0-5 vlak voor het einde was uiteindelijk alleen voor de statistiek. Na exact 90 minuten floot de scheidsrechter het einde en was de teleurstelling groot bij zowel de spelers, staf als het publiek van FC IJsselmonde.

De conclusie van deze middag is dat er te naïef werd gevoetbald en dat 60% balbezit geen garantie is voor succes. Na de winterstop hebben ze al 14 doelpunten tegen en slechts 1 gemaakt in 3 wedstrijden. Het enige positieve aan deze middag was het debuut van Luciano van Zetten als vervanger van de vaste keeper Immerson Fortes, die het goed deed.

Volgende week is er een avondwedstrijd om 17:00 uur uit bij Maense, die vandaag verloor met 3-1 tegen koploper Oliveo. Maense zal volgende week dus scherp aan de aftrap verschijnen..