Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Overtuigende overwinning FC IJsselmonde

6 november 2022 17:30

Deze zaterdag toog FC IJsselmonde naar Delft waar deze middag DHL de tegenstander was, een ploeg die vorig seizoen op de zondag speelde en dit jaar hoopt om ook in de zaterdag een rol van betekenis te spelen.

FC IJsselmonde, dat doordeweeks oefende tegen 2e klasser Binnenmaas en met 5-2 won, ging met goede moed naar Delft. De scheidsrechter floot om 14:05 uur voor het begin van deze wedstrijd en in de eerste minuten gebeurde er weinig tot niks voor beide doelen, maar in de 7e minuut was het dan Bruno Varela Lopes die na 3 maanden blessure leed en vandaag zijn eerste minuten maakte die de 0-1 binnenschoot en daar zou het niet bij blijven deze middag.

DHL probeerde onder de druk van FC IJsselmonde uit te komen, maar het sterke spel in de 1e helft van de mannen van Rotterdam Zuid was er één waar geen cadeautjes werden gegeven en Bruno Varela Lopes had er zin in om zich te laten zien aan de mee gereisde supporters en zorgde ook voor de 0-2.

Vanaf dat moment was het soms genieten hoe FC IJsselmonde deze 1e helft voetbalde, al ging er ook nog wel eens wat fout, maar de druk op het doel van keeper de Goeijer van DHL werd steeds groter en het was Wessel Kool die de 0-3 maakte en dat was nog niet genoeg voor de mannen van Zuid, want weer was het Bruno Varela Lopes die ontsnapte aan zijn tegenstanders en zijn 1e hattrick voor FC IJsselmonde noteerde en zo stond het na 39 minuten 0-4, maar de koek was nog niet op want in de 44e minuut was het aan de rechterkant goed opkomende Tommy Drogt die die dacht de 0-5 te maken, maar voor de doellijn tikte Lahcen Bouyouzan uiteindelijk binnen en zorgde dat de ruststand op 0-5 kwam.

In de rust had het meegereisde publiek het er over dat het ongekend was wat FC IJsselmonde in de 1e helft liet zien.

De 2e helft een andere wedstrijd: de moe gestreden Bruno Varela Looes en Dylan de Bruin bleven achter in de kleedkamer en daarvoor kwamen Iliyas Bencharef en David Belenuk in het veld en je zag dat wat op het hoogste niveau ook vaak voor komt, dat de tegenstander in de wedstrijd wordt geholpen door gemakzucht na zo’n eerste helft en het was in de 49e minuut DHL wat de 1-5 maakte en FC IJsselmonde was gewaarschuwd, want al was het veldoverwicht er nog steeds, de gevaarlijke spitsen van DHL zorgden voor het nodige gevaar voor het doel van de weer prima keepende Imerson  Fortes en dat de gastheren deze 2e helft er nog in bleven geloven, was ook het feit dat FC IJsselmonde te weinig deed met de kansen wie er lagen en was het ook geluk voor de gastheren dat de scheidsrechter een overduidelijke strafschop in het voordeel van FC IJsselmonde wegwuifde of hij de nieuwe Bas Nijhuis was, enkel die heeft nog een VAR om dan nog in te grijpen, maar genoeg over deze scheidsrechter want dat zou deze 2 teams te kort doen in een leuke wedstrijd.

DHL bleef het proberen om een gaatje te vinden in de hechte verdediging van FC IJsselmonde en het zag er uit of dat niet zou lukken, maar ineens stond toch de 2-5 op het scorebord en dat bleek het laatste wapenfeitje van deze middag te zijn en precies 90 minuten was daar het einde van deze leuke wedstrijd tegen een leuke tegenstander die wilde voetballen en zeker in de 2e helft het FC IJsselmonde nog even lastig maakte.

Door dit resultaat van de mannen van Dave Koring werd er ook een sprongetje op de ranglijst gemaakt van de 10e plaats naar de 7e plaats .

Volgende week komt VVOR dat hun wedstrijd van vandaag tegen Maense gestaakt zag worden door een blessure bij de scheidsrechter naar Sportpark Olympia en zal FC IJsselmonde het weer moeten laten zien dat het goede spel van de laatste weken een vervolg krjjgt.