Jeugdbeleid - FC IJsselmonde - De jongste voetbalvereniging van Rotterdam

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Jeugdbeleid

Jeugdbeleid

Hoofddoelstelling

De jeugdafdeling van FC IJsselmonde heeft ten doel het doen beoefenen en het bevorderen van de voetbalsport in al zijn verschijningsvormen op een kwalitatief zo hoog mogelijk niveau, zonder daarbij tekort te doen aan het belang van recreatieve sportbeoefening en plezier.

Sportieve missie en visie

Op sportief gebied willen wij een echt voetbal-amateurbolwerk zijn, spelend op het hoogst bereikbare niveau, zonder daarbij tekort te doen aan het belang van recreatieve sportbeoefening. De jeugdafdeling van FC IJsselmonde is een afdeling  waarbinnen de vrijwilliger als grootste sponsor geldt. We betalen spelers en begeleiders niet, maar willen hen binden door een goede opleiding en een aantrekkelijk verenigingsleven. Inzet, vakmanschap, prestatie, spelplezier en sportief gedrag dienen daarbij samen te gaan met een goede sfeer en harmonie. 

Sociaal maatschappelijke missie en visie

Voetbal is in onze ogen een sport waar veel mensen en met uitstek de jeugd plezier  van hebben en dat goed is voor hun geestelijke en lichamelijke gezondheid. Voetbal is er voor iedereen en voetbal is van iedereen. Dat maakt voetbal bij uitstek geschikt om mensen te binden, jong en oud, multicultureel, arm en rijk.

Daarnaast is voetbal door de centrale plaats die zij inneemt in de harten van velen bij uitstek geschikt om de jeugdleden aan te spreken op hun gedrag en verantwoordelijkheden. Wij willen deze kracht van het voetbal mede inzetten voor een betere samenleving. 

Doelstelling, missie en visie

Hierboven zijn de doelstelling, missie en visie van de jeugdafdeling van FC IJsselmonde, gesplitst in twee gebieden: een sportieve en een sociaal-maatschappelijke. In werkelijkheid zijn beide gebieden echter moeilijk van elkaar te scheiden. Ze versterken elkaar en lopen voortdurend in elkaar over. Op dit totale gebied van sportieve en sociaal-maatschappelijke activiteiten willen we een vereniging zijn waar we trots op kunnen zijn. Een vereniging met een grote uitstraling naar buiten en met een voorbeeldfunctie in Rotterdam en verdere omgeving.

Kwaliteit

Kwaliteit vertaalt zich bij FC IJsselmonde in een moderne accommodatie en deskundige, gediplomeerde begeleiding van spelers en elftallen op alle niveaus. Naast kwaliteit kenmerkt de jeugdafdeling zich door respect, sportiviteit en gezonde ambitie, maar ook door gezelligheid en familiegevoel. Voor zowel pupillen als junioren wil FC IJsselmonde een positieve sfeer en goede organisatie scheppen, waardoor spelers het als een uitdaging zien om bij onze vereniging te komen spelen.

Verder dienen alle begeleiders van onze jeugdelftallen in het bezit te zijn van een geldige VOG.

Voetbal Technisch Jeugdplan

Het voetbal technisch jeugdplan is op aanvraag beschikbaar ter inzage bij het jeugdbestuur van FC IJsselmonde.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!