Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

FC IJsselmonde moet nu aan de bak

29 januari 2023 17:00

Vandaag was de laatste wedstrijd van de eerste helft van de competitie uit bij Soccer Boys in Bleiswijk

Na het verlies vorige week tegen Zwarte Pijl, was dit een wedstrijd waarin men hoopte dat de spelers van FC IJsselmonde het besef hadden dat het tij gekeerd moest worden, wil FC IJsselmonde de eerste seizoenshelft goed afsluiten. Scheidsrechter van dienst was de ervaren J. van Drunen, maar in de wedstrijd was er niks van te merken dat deze leidsman ervaren was. Daar zal later in het verslag meer over worden gesproken.

Na een indrukwekkende minuut stilte voor aanvang, omdat een vader van een speler van Soccer Boys was overleden, begon om 14:31 de wedstrijd. Wat men hoopte bij de bezoekers gebeurde in de eerste fase niet. Het was vooral Soccer Boys dat met lange ballen FC IJsselmonde ontregelde en er geen grip kwam op de wedstrijd. De scheidsrechter volgde vaak van grote afstand het spel, althans volgen is een groot woord. Beide teams betwijfelden regelmatig zijn beslissingen en hij ging steeds warriger fluiten en niet consequent. De keeper van Soccer Boys kreeg geel voor het in duidelijk woord en gebaar kenbaar maken van zijn ongenoegen. Na die kaart mocht hij van de scheidsrechter nog 2 minuten het kenbaar maken zonder dat hij aangaf dat het genoeg was. Vanaf dat moment was hij de wedstrijd kwijt.

Na 34 minuten nam FC IJsselmonde de wedstrijd een beetje in handen. Hoewel dit nog geen kansen opleverde, was duidelijk dat de spelers besefte dat er een schepje bovenop moest. In minuut 44 kwam echter de beslissing van de scheidsrechter om Marnix Sonneveld met rood van het veld te sturen, nadat hij volgens de scheidsrechter een speler van Soccer Boys op het borstbeen had geslagen. Het is knap dat hij dit zou hebben gezien, aangezien hij met zijn rug naar de spelers toe stond. Hij gaf aan dat hij het geluid had gehoord. Als er net als die middag een vliegtuig was overgevlogen, had hij niks gehoord, behalve het geluid van een vliegtuig. In het vervolg van de wedstrijd liet hij een speler van Soccer Boys onbestraft staan, die dezelfde Marnix Sonneveld met een ferme zet in zijn rug had laten vallen. Hij floot meteen voor het rustsignaal. Of de rode kaart terecht of niet terecht was, daar had ik geen oordeel over, aangezien ik, net als de scheidsrechter, de bal volgde en ook nog van grote afstand.

In de rust ging het bij de toeschouwers helaas niet over de wedstrijd, maar over het warrige fluiten van deze scheidsrechter, die de wedstrijd totaal niet aanvoelde en ook niet wist wat hij moest doen. Hopelijk konden de volgende 45 minuten het publiek meer bekoren. Soccer Boys ruikte bloed, aangezien ze FC IJsselmonde door middel van wissels probeerde te onderdrukken, maar dat leverde gelukkig geen echte kansen op.

FC IJsselmonde knokte met 10 man voor elke meter in het begin van de 2e helft. Luis tumba werd aan de rechterkant weggestuurd en kreeg enkele meters voor de achterlijn een duw waardoor hij onderuit ging. In plaats van een vrije trap, vond de scheidsrechter dat hij een gele kaart verdiende. Je maakt wat mee zo'n middag.

Een goede bal binnen de 16 meter maakte een speler van de gastheren tot twee keer overduidelijk hands waardoor je mag denken dat het een strafschop oplevert, maar de scheidsrechter wuifde dit weg onder het mom dat het niet expres hands was en dat hij het ook niet duidelijk had gezien.

Dit leidde uiteraard tot irritatie, vooral omdat men met tien man stond. Dit was wel een cruciale beslissing en je voelde vanaf dit moment dat Soccer Boys het heft weer in handen kreeg.

Na verkeerd verdedigen aan de kant van FC IJsselmonde kwam dan ook de 1-0 voor de mannen uit Bleiswijk. Hoewel de bezoekers met spelde prikjes nog wat probeerden te forceren, kon de voorsprong snel daarna naar 2-0 en 3-0 worden gebracht.

Waar je niet op hoopte, gebeurde: Soccer Boys kwam op 4-0 en 5-0. Mocht gezegd worden dat bij de 4-0 de ingevallen Dylan de Bruin naar de grond werd getrokken en ook dit vond de scheidsrechters geen aanleiding om te fluiten. Na 92 minuten was daar dan eindelijk het einde van deze wedstrijd. Het is makkelijk om de scheidsrechters deze nederlaag in hun schoenen te schuiven, maar dat zou Soccer Boys tekortdoen.

De scheidsrechter had wel veel invloed op deze wedstrijd door beslissingen te nemen die niet iedereen begreep en die vanaf minuut 1 niet optrad zoals het hoorde. Bij het verlaten van het veld kreeg ook de assistent-trainer nog een gele kaart omdat hij volgens de scheidsrechter te duidelijk maakte dat het fluiten deze middag te wensen overliet.

We zijn nu op de helft van de competitie en staan op een verdrietige 9e plaats met 15 punten. Deze plaats zou aan het einde van de competitie een p/d plaats zijn, een plek waar je met dit spelersmateriaal niet hoort te staan. Ze zullen dus in de 2e helft van deze competitie moeten laten zien dat ze meer in hun mars hebben dan deze plek op de ranglijst.

De verslaggever heeft er zeker vertrouwen in en weet dat na regen komt zonneschijn, maar hopelijk komt de zonneschijn snel. Uit de laatste 5 wedstrijden haalden ze maar 3 punten, wat wel een flinke teleurstelling is. Aankomende zaterdag om 15:00 speelt FC IJsselmonde thuis tegen DSVP dat vandaag 0-0 speelde tegen koploper Oliveo.