Facebook Toestaan Niet toestaan

FC IJsselmonde 1 goed uit de startblokken

25 september 2023 12:00

Eindelijk na weken voorbereiding gaat het deze zaterdag beginnen de competitie en wel tegen degradant uit de 2e klasse Strijen.

Op een gezellig sportpark Olympia begon de wedstrijd om 14:35 en was het FC IJsselmonde dat zich meteen vast beet in de tegenstander en met goed spel de druk op de verdediging van Strijen opvoerde helaas voor de mannen van Koring had het veld overwicht niet het gewenste en gehoopte resultaat in de begin fase.

Strijen kwam bijna tegen de verhouding op 0-1 door niet oplettendheid achterin maar gelukkig stond het vizier niet op scherp waardoor deze kans voorbij ging al kwamen de bezoekers toch op voorsprong door een strafschop na een overtreding binnen het strafschopgebied.

Maar FC IJsselmonde rechte de rug en ging verder zoals het begon en zocht het doel van de tegenstander op en bij 1 van de kansen kwam een bal ogenschijnlijk tegen de arm van de verdediger van Strijen aan en de scheidsrechter wees resoluut naar de stip en het was aanvoerder Quincy van Oosterom die van 11 meter de bal in het netje schoot en het 1e doelpunt in dit seizoen voor de thuisploeg was een feit.

Vlak na deze gelijkmaker kwam FC IJsselmonde op voorsprong een prima aanval en het was tommy Drogt die de bal hard achter de keeper van Strijen schoot.

Waar een ieder er van uit ging dat dit de ruststand zou worden kwam bedrogen uit want een communicatie fout tussen keeper en verdediger zorgde op slag van rust voor een cadeautje voor de bezoekers 2-2 wat ook meteen de ruststand was.

Na rust was het weer FC IJsselmonde dat keer op keer het doel van Strijen op zocht en bij vlagen met heel mooi voetbal en het was Ilyas Bencharef die de 3-2 binnen schoot en deze zelfde speler zorgde na een goed lopende aanval ook voor de 4-2.

Maar waar mensen dachten FC IJsselmonde  zal nu een beetje gas terug nemen had het verkeerd want de honger was groot en de ingevallen Ojoani Eugenio Velazquez wilde het feestje compleet maken en zorgde voor de 5-2 en of het nog niet genoeg was maakte deze zelfde Ojani ook nog voor de 6-2.

De scheidsrechter die in deze wedstrijd 3 gele kaarten uit deelde floot na 92 minuten voor het einde van deze wedstrijd.

Volgende week de eerste derby en wel bij SV Charlois om 15:00