Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

FC IJsselmonde pakt terechte winst in slotfase

2 oktober 2023 15:15

Vandaag moest FC IJsselmonde naar SV Charlois een ploeg die vorige week verloor bij Overmaas dus voor eigen publiek wel wat wilde goed maken, toen de prima leidende scheidrechter voor het beginsignaal floot was daar nog niet veel van te merken want FC IJsselmonde zette meteen de gastheren onderdruk en dat leidde bijna tot de 0-1 in de 2e minuut toen Wessel Kool alleen boor de keeper kwam en de hoek voor het uitkiezen had enkel schoot hij tegen de keeper aan waardoor de bal het net niet deed bollen.

Ook na deze tegenvaller voor FC IJsselmonde was het na 8 minuten toch raak een goede bal van Jaimy Zuidam op Sjacco Meijer zorgde dat deze het meegereisde publiek kon laten juichen en stond het al vroeg 0-1.

De gastheren van deze middag hadden zeker in de 1e helft geen grip op de aanval golven van FC IJsselmonde want met een beetje meer geluk en soms zuiverheid was het net al vaker bol gegaan maar dat gebeurde niet en in de 28e minuut was het de eerste keer dat SV Charlois zich voor het doel van de deze middag goed keepende Kiefer Boers melde maar deze zorgde dat de bal er niet in ging.

Na deze aanval van SV Charlois waren het de bezoekers die wederom het doel van de keeper van SV Charlois onder vuur probeerde nemen maar zonder dat het tot hele grote kansen kwam.

Na 46 minuten vond de scheidrechter het wel tijd voor de thee en zo zochten beide teams de kleedkamer op en stond het verdiend 0-1.

Na rust een ander wedstrijd beeld , FC IJsselmonde dat heer en meester was in de 1e helft kon na rust moeilijk elkaar vinden en was het SV Charlois dat steeds meer de aanval zocht en dat resulteerde in de 54e minuut tot de gelijkmaker en dat was een tegenvaller voor het meegereisde publiek van FC IJsselmonde dat ineens zag dat de gastheren steeds gemakkelijker door de verdediging van de mannen van Koring kwamen en werd er meer gevraagd van de spelers om SV Charlois bij het doel weg te houden en de spelde prikje die FC IJsselmonde uitdeelde zorgde niet voor de bevrijding en zo na wat hachelijke situatie voor het doel van Kiefer Boers ging iedereen er van uit dat jn de 2e wedstrijd van het seizoen de punten gedeeld zouden worden maar er was geen rekening gehouden met de ingevallen Delano Oehlers die kreeg de bal aangespeeld in de 88e minuut en ontdeed zich van zijn directe tegenstander en schoot de bal hard in het doel en daar was hij dan eindelijk de 1-2 .

En het publiek keek vanaf dat moment enkel nog maar naar de klok tot de scheidrechter zou af fluiten  maar deze telde elk moment dat de wedstrijd door blessures stil lag erbij en na 9 minuten extra tijd was het dan zover de winst was binnen.

Na afloop was iedereen het er wel over eens dat deze overwinning terecht was zeker op basis van de 1e helft maar dat FC IJsselmonde het zich in de 2e helft zelf moeilijk maakte.

Volgende week weer een thuiswedstrijd en dit keer komt vv Lekkerkerk op bezoek op het Olympia park.