Facebook Toestaan Niet toestaan

Ondanks vele kansen niet meer dan een punt voor FC IJsselmonde

9 oktober 2023 13:30

FC IJsselmonde dat deze zaterdag in de prille competitie als koploper aantrad tegen Lekkerkerk dat nog geen punten had vergaard en na afloop zeker zeer tevreden zal zijn geweest met de uitslag.

De wedstrijd stond onder leiding van de goed leidende scheidsrechter Mulder die om 14:44 de wedstrijd op gang floot en Lekkerkerk wilde zeker in de beginfase op jacht gaan naar een doelpunt en FC IJsselmonde had in deze fase er nog niks tegen over gesteld behalve veel balverlies en onduidelijke ballen.

Zonder dat het doel in het eerste kwartier echt gevonden was door de bezoekers kwamen ze uit het niets door een foute inschatting in de 16e minuut op een 0-1 voorsprong en het thuis publiek wist niet wat ze zagen , een slordig FC IJsselmonde dat ook nog met 0-1 achter kwam en een ieder hoopte dat de gastheren nu wakker waren en zelf het doel van de bezoekers opzochten.

En dat gebeurde zeker enkel zonder echt grote kansen maar het veldoverwicht sloeg steeds meer in het voordeel van de mannen van Koring onder aanvoering van aanvoerder Quincy Oosterom toch duurde het tot de 30e minuut voor dat het Olympia park kon juichen een corner van de rechterkant kopte Sjacco Meijer achter keeper Heijnen van Lekkerkerk.

Waar je hoopte dat dit het zetje was voor het beroemde er op en er over kwam voor rust niet aan zijn trekken en zo gingen de teams naar de thee met een 1-1 tussenstand.

In de rust zal er het nodige gezegd zijn in de kleedkamer want vanaf het begin van de 2e helft nam FC IJsselmonde het heft in handen en drukte de bezoekers steeds meer naar achter.

De bezoekers kwamen er niet meer uit en de kansjes en kansen stapelden zich steeds meer op, en de prima aanvallen waar vaak de goed ingevallen Ilkay Ozcan aan de basis stond konden helaas het doelnet niet laten bollen want of de bal ging 10 cm aan de verkeerde kant van de paal of de in de 2e helft goed keepende Heijnen van Lekkerkerk stond in de weg en de grootste kans kreeg FC IJsselmonde nog via Tommy Drogt hij schoot schuin voor het doel van 15 meter de bal op de binnenkant van de paal en de bal ging via de andere paal er weer niet in , je zag dat de spelers er ook hopeloos van werden dat zoveel kansen in de 2e helft niet in een doelpunt werd omgezet.

Het zat er niet in deze middag en toen Scheidsrechter Mulder na 92 minuten af floot zag je 2 teams waar de gastheren teleurgesteld het veld verlieten en de bezoekers tevreden waren met het puntje wat op basis van de 1e helft ook niet gek was.

FC IJsselmonde blijf ondanks dat dit voor vele even een teleurstelling is een geweldige start van de competitie met 7 punten uit 3 wedstrijden iets wat in de afgelopen 5 seizoen nog niet was gebeurd en na enkel drankjes zullen ook de spelers en staf dit beseffen en met een goed gevoel het vrije weekend in gaan.

Op 21 oktober speelt FC IJsselmonde voor de Betcity Cup thuis tegen Pelikaan om 14:30 en op 28 oktober staat om 17:00 de wedstrijd thuis tegen SVS op het programma voor de competitie.