Facebook Toestaan Niet toestaan

FC IJsselmonde neemt de punten mee naar huis

27 januari 2024 16:30

In een flauw zonnetje moest FC IJsselmonde vandaag aantreden tegen Zwarte Pijl op voor de verandering een echt gras veld maar als je het veld ziet verlang je naar kunstgras zo slecht lig deze groene mat erbij.

Om 14:30 floot de scheidsrechter voor het beginsignaal en waren de eerste aanvallen van de thuisploeg maar de verdediging van de mannen van zuid gaf geen krimp , de ervaren Desley Hoogendijk stond als een veldheer zijn verdediging aan te sporen en mocht er een bal door heen komen dan regelde hij dat deze onschadelijk werd gemaakt.

In de aanval was het Iliyas Bencharef die regelmatig zijn tegenstander zijn hielen liet zien en voor gevaar zorgde waardoor de wedstrijd in de 1e helft steeds meer in evenwicht kwam, van goed voetbal van beide kanten kon het op deze grasmat niet van komen het sas meer strijd want als er bal van A naar B werd gespeeld moest de bal eerst 10 hobbels ontwijken maar soms is strijd voor de toeschouwers leuk om te zien.

Na 33 minuten een kansje voor Zwarte Pijl maar keeper Jeroen Janssens maakte deze onschadelijk en aan de andere kant moest de keeper van Zwarte Pijl ook een bal onschadelijk maken en zo gingen beide ploegen met een terechte 0-0 de rust in.

Na rust namen de mannen van Zuid iets meer overwicht en dat resulteerde aan de rechterkant een hele mooi actie van Iliyas Bencharef die 2 man passeerde en de bal prima neerlegde op Sjacco Meijer en die haalde vernietigend uit en zo kwam de stand op 0-1

FC IJsselmonde ging na dit doelpunt op jacht naar meer en zo kreeg de ingevallen Ojani Velazguez een 100% kans om de wedstrijd in het slot te gooien maar helaas voor hem en voor iedereen die FC IJsselmonde een warm hart toe draagt nam hij te veel tijd en smoorde zijn doelpoging.

De thuisploeg zette daar niet heel veel tegenover en ging alles of niets spelen met steeds hoge ballen voor het doel van Jeroen Janssens maar die stond zijn mannetje en er kwam nog een grote kans voor de thuisploeg en dat was een omhaal van 11 meter maar deze gingen naast.

Aan de andere kant kreeg Sjacco Meijer nog een kans maar zijn schot had te weinig vaart om de keeper te passeren.

Toen de klok op 98 minuten stond vond de scheidsrechter het genoeg en floot voor het einde van deze wedstrijd en gaan de punten mee naar Rotterdam zuid.

Leuk om te vermelden is dat Jesse Honcoop na een half jaar blessureleed eindelijk zijn debuut kon maken voor FC IJsselmonde en ook Andrew Scheermeijer zijn debuut kon maken en zo wordt de keuzes van de trainer die zeer te spreken was over de wedstrijd en zijn mannen ruimer en op naar Strijen volgende week dat vandaag met 7-0 verloor bij Overmaas.