Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

FC IJsselmonde verdient langs SV Charlois

26 februari 2024 10:15

Op een druk bezocht sportpark Olympia stond deze middag de wedstrijd tegen SV Charlois wat in 2024 de competitie goed begonnen was met een overwinning op Zwarte Pijl en een gelijkspel tegen Overmaas dus FC IJsselmonde was gewaarschuwd.

Om 14:37 floot de scheidsrechter voor het begin van deze derby en de bezoekers lieten zien dat ze wat wilde halen want de eerste 5/6 minuten zetten ze de vaart er in zonder echt gevaarlijk te worden maar het voordeel van de sterke begin minuten van de bezoekers dat de spelers van FC IJsselmonde meteen scherp waren.

Toen de storm was gaan liggen ging FC IJsselmonde even tandje hoger spelen en het doel van SV Charlois opzoeken , en door het goede spel kwamen er kansen waaronder een van Ojani Velazquez die te snel schoot waardoor zijn kans niks opleverde toch kwam FC IJsselmonde snel op voorsprong , een bal werd door de keeper van SV Charlois verkeerd ingeschat waardoor Iliyas Bencharef de verdiende 1-0 kon noteren dezelfde speler zou ook een grote kans onbenut laten maar dat terzijde.

Na de 1-0 bleef de druk op het doel van SV Charlois groot en door deze aanvals golven kwam ook de strafschop een onnodige overtreding waar de scheidsrechter maar 1 ding kon doen en dat was wijzen naar de beroemde stip en voor dit kwam Wessel Kool wie deze middag zijn 50e wedstrijd voor FC IJsselmonde speelde om de thuisploeg naar 2-0 te schieten.

Waar iedereen dacht dat dit de ruststand zou worden kwam bedrogen uit een onnodige overtreding in het strafschopgebied van FC IJsselmonde en ook deze overtreding was voor de scheidsrechter aanleiding op de bal op de stip te leggen en zo kwam de stand op 2-1 en met deze stand zochten beide ploegen de kleedkamer op.

In de 2e helft was het de thuisploeg die het initiatief nog meer naar zich toe trok maar was het SV Charlois dat de eerste grote kans kreeg en die was weer door een strafschop en deze keer was het Jeroen jansens die de bal uit zijn doel ranselde tot opluchting van vele.

Dit was het signaal voor FC IJsselmonde om SV Charlois meer onder druk te zetten en dat leverde ook een grote kans op maar stond de lat in de weg voor een schitterend doelpunt , toch kwam de 3-1 en het was de ingevallen Hamza Lahnich die daar voor zorgde.

De thuisploeg hoopte deze voorsprong verder uit te bouwen maar het was SV Charlois wat scoorde en de achterstand terug bracht naar 3-2 , en dan krijg je in de laatste minuten uiteraard een alles of niets wedstrijd waar de ruimte voor FC IJsselmonde steeds meer kwam zonder e ht gevaar te brengen.

En na 4 minuten extra tijd floot de goed leidende scheidsrechter Theunissen voor het einde , een zeer verdiende overwinning voor FC IJsselmonde dat door deze overwinning een plaatsje is gestegen.

Volgende week de uitwedstrijd bij Lekkerkerk dat in de heenwedstrijd met 1-1 gelijkspeelde dus ondanks hun positie weer een ploeg die niet te onderschatten valt.