Facebook Toestaan Niet toestaan

FC IJsselmonde za. krijg te weinig

28 november 2021 14:15

Afgelopen zaterdag ging u verslaggever door de wind en de regen vol goede moed naar Sportpark SSS.

Daar aankomende bleek de wedstrijd met een half uur vertraagd te zijn omdat er een vervangende scheidsrechter moest komen tich bleef de moed er in.

De goede moed was binnen 18 minuten even gedaald want door 2 persoonlijke fouten stond het al 2-0 voor SSS en had de thuisclub het idee dat de wedstrijd in de zak zat enkel hielden ze geen rekening met de veerkracht van de mannen van FC IJsselmonde want juist na deze slordige 20 minuten kwam de 1e helft steeds meer in evenwicht en was het betere voetbal van de bezoekers waar de thuisclub zich steeds meerde lange bal hanteerde .

Het wachten voor FC IJsselmonde was op een grote kans en die kwam eindelijk na 31 minuten was het Gino Copabianca die de bal van buiten de 16 op zijn slof nam en via een verdediger van SSS over de keeper ging in het doel de aansluit treffer was gemaakt .

Na deze treffer kwam SSS er niet uit en was het FC IJsselmonde dat dicteerde en dat resulteerde in de 40e minuut op weer een doelpunt dit keer van Rahkeem de Meer enkel tot ontsteltenis van een ieder die FC IJsselmonde een warm hart toe draagt floot de scheidsrechter op advies van zijn assistent voor buitenspel en door dat deze wedstrijd live te volgen was op internet wat trouwens heel netjes was gedaan door de gastheren was duidelijk in de herhaling te zien dat er van buitenspel geen sprake was maar ja soms zit het mee soms zit het tegen , de drang naar voren werd steeds groter voor de mannen van Koring en 2 minuten voor de rust ging dezelfde Rahkeem aan de linkerkant er van door en in het strafschopgebied werd er een overtreding gemaakt op hem en de scheidsrechter kon niks anders dan de bal op de stip leggen en voor dit melde zich Jazzley John en die schoot de bal keurig in de hoek enkel was de 1e helft nog niet ten einde en was het slot akkoord voor SSS dat uitbrak aan de linkerkant en via Dennis de Haan die zijn 2e doelpunt van deze middag mocht binnen schieten , en zo gingen de beide elftallen met een 3-2 stand aan de thee en u verslaggever die was zo verkleumd van de kou dat hij even de warmte van de kantine op zocht.

Na de rust u verslaggever had de kou toch weer getrotseerd lag de bal binnen 2 minuten weer in het netje van SSS , goed doorkomen van Kevin Herkhoff aan de rechterkant en die gaf de bal aan de met zijn rug naar het doel staande Jazzley John die zich knap wegdraaide van zijn tegenstander en ook zijn 2e van de middag kon binnen schieten 3-3 .

Na dit doelpunt was erbij FC IJsselmonde het gevoel dat er deze middag meer te halen was dan 1 punt en het ging ook steeds beter voetballen en drukte de tegenstander naar achteren soms niet helemaal nauwkeurig in de laatste pass maar soms lag er nog net een verdediger of keeper in de weg .

Aan de andere kant bleef het opletten voor de uitbraken van SSS die loerde op de ruimte die ontstond door het aanvallende spel van FC IJsselmonde maar de verdedigers waren alert en soms was er maar 1 optie en dat was de bal over de zijlijn schieten op veld 38 , toch dacht iedereen dat de 3 punten mee zouden gaan naar Rotterdam want Rahkeem werd onterecht terug gefloten door de scheidsrechter op weer het advies van zijn assistent en Jazzley john wie zich knap vrijspeelde en de bal voor het inschieten had overkwam het zelfde u verslagever heeft een advies aan SSS geef u grensrechter een extra drankje want dat heeft hij verdiend als je zou de punten pakt voor je team .

De laatste kans was voor de gastheren maar een schot van 20 meter werd goed gekeerd door Fabio die de nog steeds geblesseerde keeper Merrick verving .

Na het fluitsignaal was de teleurstelling  te zien en te voelen bij FC IJsselmonde want ze verdiende meer maar en dat was ook waar maar als je na een 2-0 achterstand en na een 3-2 op slag van rust  zo terug kom dan mag de teleurstelling heel even overheersen maar later in het weekend moet dat dan om gezet worden in Trots dat ze een ieder ook deze zaterdag weer heeft laten zien dat FC IJsselmonde niet voor niks vanaf de start van de competitie in het linken rijtje staat .

U verslaggever helemaal bevroren van de kou ging toch met een lach op zijn gezicht weer naar Rotterdam en hoop dat de competitie snel weer hervat kan worden .